Siri Cerita Hantu: Puaka Pentas Dewan Sekolah

100% of 100
RM 9.00 RM10.00 -10%
Kod Produk: #978-967-369-468-6
Status: In Stock
Berat: 0.090kg | 117 Mukasurat
Stok: 28 unit
+ BELI SEKARANG
Sinopsis & Review

Amanda semakin asyik dalam tariannya. Menari mengikut irama. Membawa diri dalam alunan Ulik Mayang sambil memejamkan mata. Tarian Amanda kelihatan lebih baik daripada hari sebelumnya. Seolah-olah ada yang mengawal pergerakannya.


“Cikgu, tengok Amanda!” jerit seorang pelajar kebudayaan sambil menuding jari ke pentas.


Jeritan itu mengejutkan lamunan Cikgu Zarina. Amanda masih menari, namun kakinya tidak lagi menjejak lantai pentas! Cikgu Zarina menjerit memanggil Amanda. Hatinya bergolak resah. Dia tahu Amanda kesurupan. Jika tidak, mana mungkin pelajarnya boleh terapung demikian!


Muzik dihentikan, namun tarian Amanda masih terus berlangsung. Sesekali bunyi esakan perlahan-lahan kedengaran, seolah-olah ada gadis sedang menangis di bawah papan-papan lantai pentas dewan sekolah mereka itu.


Tiga kisah yang berlaku dalam buku ini mungkin pernah benar-benar berlaku kepada kawan kepada kawan kita, atau sepupu kepada kawan kepada kawan kita. Yakinlah, alam ghaib itu wujud. Ia sentiasa menjadi misteri kepada kita, dan rahsia kepada orang-orang yang dianugerahkan Tuhan untuk melihatnya.


 


Isi Kandungan


1. Ulik Mayang Kesawri - Cikpuan Fifi


2. Mawar - Lyla


3. Merdeka - Sabrina Ismail

Komen