5 Surah Pilihan & Al-Ma'thurat

100% of 100
RM 26.60 RM28.00 -5%
Kod Produk: #9555749700519
Status: In Stock
Berat: 0.250kg | 128 Mukasurat
Stok: 64 unit
+ BELI SEKARANG
Sinopsis & Review

​​Tajuk : 5 Surah Pilihan & Al-Ma'thurat


ISBN : 9555749700519


Penerbit : Galeri Ilmu


Penulis : Ustazah Asma' Harun


Muka Surat : 128 m/s


Halaman : Berwarna


Tahun Terbit : 2021


Format : Softcover


Berat : 0.25 kg


Dimensi (Cm) : 21.2 cm x 15 cm x 1 cm 


 


SINOPSIS: 


 


Selain memuatkan al-Ma’thurat yang mempunyai kelebihan yang besar, buku ini juga mengangkat lima surah pilihan yang mempunyai keistimewaan dan kelebihan yang tersendiri. Ia sesuai untuk dijadikan sebagai panduan dalam amalan harian. Lima surah tersebut ialah al-Kahf, Yasin, ar-Rahman, al-Waqi’ah, dan al-Mulk. Kelima-lima surah tersebut dilengkapi dengan terjemahannya dalam format per baris bagi memudahkan para pembaca untuk menghayati, memahami, dan mentadabbur setiap ayat yang dibaca.


 


Selain itu, buku istimewa ini juga telah disusun oleh Ustazah Asma’ Harun dengan disertakan kelebihan-kelebihan amalan membaca surah-surah tersebut. Natijahnya, apabila ia diamalkan, mudah-mudahan ia boleh menjadi pemangkin untuk meningkatkan keimanan, penyuntik motivasi dan inspirasi, serta menjadi benteng pelindung diri bagi para pembacanya. Dengan adanya hadis tentang fadhilat sesuatu surah tersebut, pembaca mempunyai dalil dan alasan yang kukuh apabila hendak mengamalkannya.


 


Manakala al-Ma’thurat merupakan untaian ayat-ayat Al-Quran, zikir-zikir, dan doa yang terpilih susunan Imam Hassan al-Banna. Ia bersumberkan daripada hadis-hadis Rasulullah SAW. Berbeza dengan buku al-Ma’thurat yang lazimnya, dalam buku ini setiap ayat, zikir, dan doa yang terkandung di dalamnya disertakan dengan rujukan berdasarkan hadis-hadis Rasulullah SAW. Dengan itu pembaca dapat mengetahui sumber rujukan amalan, sehingga akhirnya memantapkan lagi hati pembaca untuk menjadikannya sebagai amalan harian.

Komen